Reglement

Regelementen Zomershow 2023

 

ALGEMENE BEPALINGEN

Eigenaren van paarden die verschijnen op NMPRS Zomershow,
blijven ten alle tijden verantwoordelijk voor eigen paarden en bezittingen.

Er wordt aangeraden om een WA verzekering af te sluiten.

 

 1.        Kleding: zwarte of witte broek/rok met een zwarte of witte shirt/blouse en evt. bijpassend jasje en, gesloten schoenen. Bij temperaturen boven de 25 graden is het zomertenue toegestaan. Hieronder wordt verstaan: Een nette zwarte of witte korte/driekwart broek met net zwarte of witte shirt/ blouse of hemd. Het dragen van gesloten schoenen is altijd verplicht.

 

 1.        Tijdens de kwaliteits- en bewegingsklassen is een aandrijver met zweep toegestaan, als ook het corrigeren van benen- en/of voetenstand met de hand. Bij het opstellen van de paarden, vertrekken de aandrijvers uit de ring. Zweepcontact is in geen geval toegestaan.

 

 1.  De eigenaar moet het paard zelf meten en het resultaat vermelden op het inschrijfformulier. De maximum toegelaten grootte is 106cm op schofthoogte. Het opdelen van de kwaliteits- en bewegingsklassen zal gebeuren op basis van deze opgegeven grootte. In geval van twijfel, behoudt de organisatie het recht om een paard na te meten en indien nodig in een andere groep te plaatsen.

 

 1. Voor de vrijheidsklasse moeten paarden minstens één jaar zijn of worden in het jaar van deelname. Muziek wordt geregeld vanuit de organisatie.

 

 1. Voor het behendigheid- en springparcours moeten paarden minstens drie jaar zijn of worden in het jaar van deelname.

 

 1. Deelnemers moeten zich ten allen tijde respectvol gedragen tegenover de paarden, de juryleden, organisatie en aanwezigen. Ongewenst gedrag kan leiden tot diskwalificatie van deelname.
   
 2. Paarden die onregelmatig lopen mogen de ring niet in en worden uitgesloten van deelname voor de rest van de dag.
   
 3. Aangespannen rijden:
  • Paarden moeten minstens drie jaar zijn of worden in het jaar van deelname.
  • Zowel twee- als vierwielige rijtuigen zijn toegestaan in alle aangespannen klassen, mits in verhouding met het (de) paard(en).
  • Hulpteugels (bv. side en overcheck, martingaal, …) zijn in alle aanspannen klassen niet toegestaan.
    
  • Kledingvoorschriften: nette kledij (zoals hierboven vermeld) of wedstrijdtenue (witte rijbroek met jasje en laarzen) of jurk. Let op! Het dragen van een cap is verplicht.
  • Handschoenen en schootkleed zijn optioneel.
    
  • Tuig en men wagen moeten veilig, correct en netjes zijn. De jury en de organisatie behouden zich het recht om onveilige aanspanningen te weigeren. Zowel Amerikaanse als Europese tuigage is toegestaan mits zonder hulpteugels.
  • Broekriem (tuig van het paard) is niet verplicht.
  • Zweep dient in de hand of op de wagen aanwezig te zijn.
    
 4.    Deelname met een hengst is mogelijk mits de voorbrenger 16 jaar of ouder is. In de klasse waar het mogelijk is om met twee personen de ring in te              gaan is het in overleg mogelijk dat één van de personen minderjarig is.
 5.  In geval van onvoorziene omstandigheden of voorvallen, beslist de showcommissie. Over alle aanmeldingen beslist de showcommissie.

 

Inschrijven kan online via het ledenportaal of via het inschrijfformulier. voor niet leden.