Stamboekopname of thuiskeuring NMPRS merries (in Nederland)
Een veterinaire stamboekopname aan huis, volgens het keuringsprotocol van het NMPRS (alleen mogelijk voor vrouwelijke dieren) kan worden aangevraagd bij het secretariaat van het NMPRS. De keurende dierenarts behoort een erkend keuringsdierenarts, PROK dierenarts of erkend paardenarts te zijn. De aanvraag hiervoor kan uitsluitend via het NMPRS lopen. U stuurt het paspoort naar het secretariaat samen met een begeleidend schrijven met de contactgegevens van de dierenarts waar u de merrie door wilt laten keuren. Het secretariaat vraagt de keuring voor u aan. Alle hier aan verbonden kosten zijn voor de aanvrager.

 U ontvangt een factuur en na betaling worden de betreffende formulieren naar de dierenarts verzonden. Na de veterinaire thuiskeuring dient u het volledig ingevulde veterinaire rapport naar kantoor te sturen. Het secretariaat verwerkt de stamboekopname in het paspoort en stuurt u het paspoort weer retour.


Een lijst met erkende PROK-dierenartsen & erkende keuringsartsen vindt u hier.
Mogelijk staan niet alle erkende PROK-dierenartsen & erkende keuringsartsen in de lijst. Een lijst met erkende paarden dierenartsen hebben we niet in ons bezit, informeer hiervoor bij uw eigen dierenarts. Twijfelt u, neem dan contact op met het secretariaat van het NMPRS. Zij kunnen controleren of de door u gewenste dierenarts een erkende PROK- of Keuringsdierenarts is of juist een erkend paardendierenarts.

 

Stamboekopname of thuiskeuring NMPRS merries (in België)
Ook voor Belgische leden bestaat de mogelijkheid een stamboekopname of thuiskeuring voor een merrie te laten verzorgen. Dit kan door de eerder genoemde PROK-dierenartsen of een in België erkend paardendierenarts. Voor erkende paardendierenartsen kunt u o.a. kijken op www.zoekdierenarts.be/Dierenarts/
Kijk goed of de door u gewenste dierenarts ook paardendierenarts is. Het paarden figuur in de lijst moet donker zijn weergegeven. Dien vervolgens de aanvraag in via het secretariaat van het NMPRS. Het kantoor neemt altijd contact op met de dierenarts of ze bevoegd zijn om veterinaire te keuren. Om een thuiskeuring aan te vragen moet u aan kantoor doorgeven om welke merrie het gaat en welke dierenarts. U ontvangt een factuur en na betaling worden de betreffende formulieren naar de dierenarts verzonden. Na de veterinaire thuiskeuring moet u het volledig ingevulde veterinaire rapport samen met het paspoort naar kantoor sturen. Het secretariaat verwerkt de stamboekopname in het paspoort en stuurt het paspoort retour.

Nogmaals: Bij twijfel, neem even contact op met het secretariaat.